Prindi

Jäätmenädal keskendub raisatud toidule22.11.2016

21.-24. november toimub TTK-s üle-Euroopaline Jäätmenädal (European Week for Waste Reduction), mille raames toimuvad mitmed taaskasutust ja jäätmetekke vähendamist tutvustavad sündmused ja ettevõtmised ning koolipere saab tuua oma kasutuseta riided esimese korruse vestibüüli kogumiskastidesse.

Jäätmenädalat korraldavate TTK keskkonnatehnoloogia 4nda kursuse tudengite sõnul pööravad nad oma teavitustegevustes sellel aastal eriti rõhku raisatud toidule. Tudengid tõid välja, et Euroopa kodumajapidamistes visatakse aastas ära ligikaudu 63 miljoni euro väärtuses toitu ning TTKs läbi viidud jäätmeauditis selgitati, et jäätmeid tekib kõige rohkem kooli sööklas, kus igal nädalal visatakse ära hinnanguliselt 120 kilo toitu.

Tudengid soovitavad kokkuhoidmiseks jälgida toidu kuupäevi, teha poodi minnes ostunimekiri ning ka lõunat süües pigem küsida endale väiksem portsjon.

Jäätmetekke vähendamise nädala raames tahavad tudengid juhtida tähelepanu asjadele, mida saab teha, et hoida kokku loodusressursse ja tuletavad meelde, et alustada saab lihtsatest asjadest. Näiteks oleks mõistlik juua kraanivett, eelistada pakendamata puu- ja juurvilju ning võtta poodi kaasa oma ostukott.

Sündmused Jäätmenädalal TTK-s:

Teisipäeval, 22.novembril kl 13.30 toimub e-õppekeskuses külalislektori Kai Künnis-Beresi loeng teemal “Plastikust ja selle jäätmetest tulenevad tervise- ja keskkonnaohud”.

Kolmapäeval, 23.novembril kl 16 toimub 4.korruse lebolas filmiõhtu, teemaks “Jalgrattad vs autod”. Peale filmi toimub arutelu Tõnis Saviga.

Neljapäeval, 24.novembril kl 18 toimub 4.korruse lebolas Keskkonnatehnoloogide Õhtu ning õhtujuhiks on Leino Einer.

Toimub ka viktoriin Moodles ning parimad saavad auhinnatud!


  • Jaga: